Institut-Empresa

Descripció de l'oficina

Aquest espai de divulgació de l'oficina Institut-Empresa és el punt de contacte entre l'institut, les empreses i els nostre alumnat.

Estem desenvolupant diverses aplicacions per facilitar a les empreses la sol·licitud d'alumnat per realitzar pràctiques en centres de treball, així com per publicar les seves ofertes de treball.

Els nostres alumnes i exalumnes podran també publicar a través d'aquest espai els seus currículums per a aquelles empreses en busca de professionals qualificats.

Mentrestant, les empreses interessades en tenir alumnat en pràctiques o en ofertar un lloc de treball, poden contactar amb la nostra oficina Institut-Empresa en la següent adreça de correu electrònic:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Apartats específics amb informació addicional

 

Viver d’Empreses de l’Institut Provençana

El Viver d’Empreses de l’Institut Provençana oferirà cada any l’oportunitat a joves emprenedors/es de fer els seus somnis realitat.

Habitualment aconseguir un local/oficina a on poder emprendre amb el nostre equip suposa tot un repte i, sobretot, una important inversió. L’Institut Provençana és conscient d’aquestes dificultats que, moltes vegades, són una barrera per a tirar idees potents endavant. Per aquest motiu hem apostat per ajudar persones entusiastes i optimistes, que pensin que és possible canviar i millorar el món a través de les seves originals propostes.

Per aquest motiu hem apostat per ajudar persones entusiastes i optimistes, que pensin que és possible canviar i millorar el món a través de les seves originals propostes.

El Viver d’Empreses forma part del Projecte Blue Containers Project que té com a principal objectiu la recuperació i transformació de contenidors marítims com a habitatges socials i equipaments, aplicant criteris de sostenibilitat.

Pots veure la notícia de la inauguració, a la televisió de L’Hospitalet, en aquest enllaç o en aquest altre enllaç.

Viver d'empreses Provençana planta

Què oferim?

 • Oferim 5 espais de treball per a 5 emprenedors/es.
 • Els Projectes d’Emprenedoria no necessàriament individuals. Es poden presentar projectes i, en la sol·licitud, demanar més d’un lloc/espai de treball.
 • L’espai és fixe, individual i intransferible.
 • Mobiliari d’oficina com taula, cadira i prestatgeries.
 • Connexió a Internet.

Altres Serveis

 • Assessorament Emprenedor: disposem de col·laboració amb diverses entitats arrelades a la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat com Gornal Activa i La Col·lectiva.
 • Cantina: Oberta de 8.30 a 19.30 aproximadament.
 • WC: Es podran utilitzar els banys públics de l’Institut Provençana.

Hauré de portar el meu ordinador?.

 • Sí. Hauràs de treballar amb el teu portàtil i/o el programari necessari per a dur a terme la teva activitat econòmica.

Quin horari té el Viver d’Empreses?

 • De 8.30 a 20.30.

Com podem optar?

 • És molt senzill! Només has d’omplir el formulari que podràs trobar al següent formulari amb tots els camps que es demanen. Una comissió d’avaluació de projectes multidisciplinar revisarà les propostes i si el teu projecte és seleccionat es posaran en contacte amb vosaltres.

I si em seleccionen?

 • Si el vostre projecte és seleccionat, caldrà signar un conveni de col·laboració i cessió de l’espai amb l’Institut, així com el compromís de vetllar per les instal·lacions cedides així com aportar la documentació sol·licitada.

La modalitat de formació professional en alternança permet a l'alumnat compaginar la formació acadèmica amb una feina relacionada amb l'especialitat dels seus estudis.

D'altra banda, la formació en alternança en modalitat dual permet a l'alumnat compaginar el temps de formació entre activitats a l'institut i activitats en una empresa en qualitat de treballador, becari o voluntari.

L'Institut Provençana ofereix la modalitat de formació professional en alternança dual. Consulteu informació més detallada en els enllaços que segueixen.

Informació general sobre la FP dual

 

Informació sobre la FP dual a l'Institut Provençana

 

 

L’Institut Provençana celebra anualment unes Jornades Tècniques, dedicades al món laboral i a la Universitat, per complementar els estudis del seu alumnat.

En el transcurs d’aquestes jornades, es realitzen diferents activitats per a l’alumnat amb l’objectiu d’augmentar les seves competències i augmentar les seves possibilitats d’inserció laboral.

Aquestes activitats comprenen la realització de tallers, visites d’empresaris i conferències.

Podeu consultar els tríptics de les diferents edicions de les jornades en els següents enllaços:

N.TítolDates
1 El món laboral i la Universitat del 22 al 25 de març 2010
2 Prevenció de riscos laborals del 21 al 24 de març 2011
3 Innovació i Emprenedoria del 16 al 18 de març 2012
4 Oportunitats davant la crisi del 18 al 21 de març 2013
5 L’Institut obert a l’empresa del 17 al 20 de març 2014
6 Reptes de Futur de l’FP del 23 al 26 de març 2015
7 La globalització del 14 al 17 de març 2016
8 Avancem el futur de la FP del 3 al 6 de març 2017

 

 bandera cat

Seguint la nostra política de millora contínua, hem creat una aplicació que creiem ajudarà a les empreses i a nosaltres mateixos en el tema de la FCT.

Amb aquesta aplicació, creiem que s’agilitzarà i minvarà el temps de resposta i es minimitzaran possibles errades.

En el següent enllaç  http://borsatreball.proven.cat/app.php/empresa/
podreu accedir a l’aplicació creat per sol·licitar alumnat en pràctiques de FCT.

És una aplicació molt intuïtiva i fàcil d’entendre, però per a la primera vegada que hi accediu, també hem creat unes petites instruccions que podeu veure en el següent enllaç  (instruccions).

 bandera esp

Siguiendo nuestra política de mejora continua, hemos creado una aplicación que creemos ayudará a las empresas y a nosotros mismos en el tema de la FCT.

Con esta aplicación, creemos que se agilizará y menguará el tiempo de respuesta y se minimizarán posibles errores.
 
En el siguiente link http://borsatreball.proven.cat/app.php/empresa/
podrá acceder a la aplicación creada para solicitar alumnado en prácticas de FCT.

Es una aplicación muy fácil de entender y muy intuitivo, pero para la primera vez que se acceda, también hemos creado unas pequeñas instrucciones que pueden verse en el siguiente link (instrucciones).

Pàgina 1 de 3