Notícies i activitats

La tercera jornada per la promoció de la formació dual a l’Institut Provençana, va tenir lloc el passat dimecres 6 de novembre. En aquest cas es va centrar en dos dels cicles de la família d’edificació i obra civil: cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) de construcció i cicle formatiu de grau superior (CFGS) d’organització i control d’obra.

Jornada difusió dual construcció
La formació professional dual permet que l’alumnat cursi part d’un cicle formatiu en una empresa. A més, per les hores de formació a l’empresa, l’alumnat cotitza a la seguretat social i rep una remuneració econòmica. A canvi, l’empresa pot participar de la fase de formació dels nous treballadors i treballadores, adaptant-la a les seves necessitats.

Jornada difusió dual construcció

La jornada va tenir lloc a la sala d’actes de l’institut. En una primera part, l’alumne Dario Davis de Abreu, que cursa formació dual al ESPAI BCN, va explicar la seva experiència, acompanyat del seu tutor d’empresa, el Sr. Francisco Sar, i el gerent d’ESPAI BCN, el Sr. Juan de Dios Gómez i el seu tutor de dual al centre, el Sr. Salvador Vaghi, a més la Sra. Pilar Fabra, prospectora, la Sra. Inma Palacios, coordinadora d’FP i FP dual i la Sra. Paz Gómez, cap de relacions externes de l’Institut Provençana, que varen explicar les particularitats, organització i sortides professionals d’aquesta modalitat de formació professional aplicada als Cicles Formatius de construcció i d’organització i control d’obra. L’assistència de Jordi García, president d’AD´IP (Asociación Española de instaladores de placa de yeso laminado, falsos techos y aislamientos) i de Víctor Santiago en representació de Decorplac Interiorismo y Decoracion SL. van donar el punt de vista de l’empresa en relació a tenir alumnat en pràctiques en les diferents modalitats.

Jornada difusió dual construcció

Després de la taula rodona, es va dur a terme un work cafè. Es tracta d’una activitat en la qual els participants, reunits al voltant d’una taula, mentre berenen, comparteixen experiències, aclareixen dubtes sobre la formació professional dual i amplien la informació presentada a la primera part de la sessió.

La propera jornada es celebrarà el dimecres 13 de novembre a les 17h i tractarà la formació professional dual al cicle formatiu de grau superior de desenvolupament d’aplicacions web amb perfil en bioinformàtica.

Noticies relacionades:

 

barra fotos

La formació de qualitat és la millor oportunitat de millora professional, particularment en temps de crisi.

L'IES Provençana és un centre especialitzat des de la seva creació l'any 1977 en la formació professional de grau mitjà i superior.

Logo Bioinformatics Barcelona logo_escola_verda Logo Erasmus + logo ISO
Logo Red Hat Academy Logo Cisco Academy Logo FSE +