Notícies i activitats

El passat dimecres 30 d’octubre es va celebrar a l’institut Provençana una jornada d'informació sobre la formació professional dual, en aquest cas centrada en la família professional Comerç i màrqueting. Aquesta és la segona d’un cicle de quatre jornades que tracten cadascun dels cicles formatius que es poden cursar en modalitat dual a l’institut Provençana. A més, es farà una jornada final de reconeixement a les empreses i a l’alumnat que va participar en aquesta modalitat formativa durant el curs 2018-2019.

Eva Torres Fotografia

La formació professional dual permet que l’alumnat cursi part d’un cicle formatiu en una empresa. D’aquesta manera es recupera la figura de l’aprenent/a, l’alumnat percep una remuneració econòmica per la seva tasca a l’empresa, i aquesta pot participar de la fase de formació dels nous treballadors i treballadores, adaptant-les a les seves necessitats.

Durant la jornada, la qual va tenir lloc a la sala d’actes de l’institut, es va presentar la modalitat formativa en una taula rodona on hi varen participar el Sr. Fran Moreno, responsable d’administració de l’empresa MARE COMBINATO i la Sra. Glòria Calero, alumna de dual a l’empresa MARE COMBINATO, exposant la seva experiència. També, la Sra. Paz Gómez, cap de relacions externes de l’Institut, la Sra. Inma Palacios, coordinadora d’FP dual i el Sr. Vicent Sala, tutor de FP dual del CFGS de Comerç Internacional, que varen explicar les particularitats, organització i sortides professionals d’aquesta modalitat de formació professional aplicada als Cicles Formatius de de la família professional de Comerç i Màrqueting.

Eva Torres Fotografia

Seguidament, es va dur a terme un work cafè. Es tracta d’una activitat en la qual els participants, reunits en grups de fins a 10 persones al voltant d’una taula, mentre berenen, comparteixen experiències, aclareixen dubtes sobre la formació professional dual i amplien la informació presentada durant la taula rodona.

Eva Torres Fotografia

La valoració positiva que els participants fan de la jornada, tant del format com dels continguts, ens anima a continuar amb aquesta activitat.

La propera jornada es celebrarà el dia 6 de novembre de 17 a 19h i tractarà la formació professional dual de la família professional d’Edificació i Obra Civil, al cicle formatiu de grau mitjà de Construcció i al cicle formatiu de grau superior de grau superior d'Organització i Control d'Obra.

Noticies relacionades: Jornada difusió FP dual Química

barra fotos

L'IES Provençana té una llarga tradició d'utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació en el camp de l'aprenentatge, una mostra del qual és el nostre campus virtual.

El campus virtual i altres eines s'utilitzen intensivament com a eines de suport. Hi ha la possibilitat de cursar alguns crèdits en la modalitat semipresencial.

Logo Bioinformatics Barcelona logo_escola_verda Logo Erasmus + logo ISO
Logo Red Hat Academy Logo Cisco Academy Logo FSE +