Notícies i activitats

El passat dimecres 30 d’octubre es va celebrar a l’institut Provençana una jornada d'informació sobre la formació professional dual, en aquest cas centrada en la família professional Comerç i màrqueting. Aquesta és la segona d’un cicle de quatre jornades que tracten cadascun dels cicles formatius que es poden cursar en modalitat dual a l’institut Provençana. A més, es farà una jornada final de reconeixement a les empreses i a l’alumnat que va participar en aquesta modalitat formativa durant el curs 2018-2019.

Eva Torres Fotografia

La formació professional dual permet que l’alumnat cursi part d’un cicle formatiu en una empresa. D’aquesta manera es recupera la figura de l’aprenent/a, l’alumnat percep una remuneració econòmica per la seva tasca a l’empresa, i aquesta pot participar de la fase de formació dels nous treballadors i treballadores, adaptant-les a les seves necessitats.

Durant la jornada, la qual va tenir lloc a la sala d’actes de l’institut, es va presentar la modalitat formativa en una taula rodona on hi varen participar el Sr. Fran Moreno, responsable d’administració de l’empresa MARE COMBINATO i la Sra. Glòria Calero, alumna de dual a l’empresa MARE COMBINATO, exposant la seva experiència. També, la Sra. Paz Gómez, cap de relacions externes de l’Institut, la Sra. Inma Palacios, coordinadora d’FP dual i el Sr. Vicent Sala, tutor de FP dual del CFGS de Comerç Internacional, que varen explicar les particularitats, organització i sortides professionals d’aquesta modalitat de formació professional aplicada als Cicles Formatius de de la família professional de Comerç i Màrqueting.

Eva Torres Fotografia

Seguidament, es va dur a terme un work cafè. Es tracta d’una activitat en la qual els participants, reunits en grups de fins a 10 persones al voltant d’una taula, mentre berenen, comparteixen experiències, aclareixen dubtes sobre la formació professional dual i amplien la informació presentada durant la taula rodona.

Eva Torres Fotografia

La valoració positiva que els participants fan de la jornada, tant del format com dels continguts, ens anima a continuar amb aquesta activitat.

La propera jornada es celebrarà el dia 6 de novembre de 17 a 19h i tractarà la formació professional dual de la família professional d’Edificació i Obra Civil, al cicle formatiu de grau mitjà de Construcció i al cicle formatiu de grau superior de grau superior d'Organització i Control d'Obra.

Noticies relacionades: Jornada difusió FP dual Química

barra fotos

La formació de qualitat és la millor oportunitat de millora professional, particularment en temps de crisi.

L'IES Provençana és un centre especialitzat des de la seva creació l'any 1977 en la formació professional de grau mitjà i superior.

Logo Bioinformatics Barcelona logo_escola_verda logo ISO
Logo Red Hat Academy Logo Cisco Academy Logo Erasmus +