Notícies i activitats

El passat 23 d’octubre, es va celebrar a l’institut Provençana la primera jornada de formació professional dual del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Anàlisi i Control de Qualitat. Aquesta és la primera d’un cicle de quatre jornades que tractaran cadascun dels cicles formatius que es poden cursar en modalitat dual a l’institut Provençana. A més, es farà una jornada final de reconeixement a les empreses i a l’alumnat que va participar en aquesta modalitat formativa durant el curs 2018-2019.


Eva Torres Fotografia

La formació professional dual permet que l’alumnat cursi part d’un cicle formatiu en una empresa. D’aquesta manera es recupera la figura de l’aprenent/a, l’alumnat percep una remuneració econòmica per la seva tasca a l’empresa, i aquesta pot participar de la fase de formació dels nous treballadors i treballadores, adaptant-les a les seves necessitats.

Durant la jornada que va tenir lloc a la sala d’actes de l’institut, es va presentar la modalitat formativa en una taula rodona en la qual hi varen participar el Sr. Marc Esplugues, director de planta pilot de l’empresa LIPOTRUE i el Sr. Víctor Martínez, alumne de dual a l’empresa LIPOTRUE, exposant la seva experiència, i el Sr. Josep Pons, coordinador d’ensenyaments professionals del Servei Territorial de Barcelona Comarques, la Sra. Pilar Fabra, prospectora de formació professional dual, la Sra. Paz Gómez, cap de relacions externes i coordinadora pedagògica del centre, i la Sra. Inma Palacios, coordinadora d’FP dual i tutora dual de química, que varen explicar les particularitat i organització i sortides professionals d’aquesta modalitat de formació professional aplicada al Cicle Formatiu de Grau Superior d’Anàlisi i Control de Qualitat


Eva Torres Fotografia

La jornada va finalitzar amb un work cafè, durant el qual els participants, en taules de fins  a 10 persones, varen poder compartir un berenar, experiències, i aclarir dubtes sobre la formació professional dual, per exemple en què consisteixen les practiques, en quins departaments es fan i quines són les tasques del dia a dia, així com si són  compatibles amb l’atur o una altra feina, o si cal fer un treball final.

A la pregunta de si recomanarien la formació dual a altres alumnes i empreses, pràcticament tots els assistents varen respondre un clar SÍ.

Eva Torres Fotografia

La propera jornada es celebrarà el dia 30 de 17 a 19h i tractarà la formació professional dual a la família professional de comerç i màrqueting.

barra fotos

La formació de qualitat és la millor oportunitat de millora professional, particularment en temps de crisi.

L'IES Provençana és un centre especialitzat des de la seva creació l'any 1977 en la formació professional de grau mitjà i superior.

Logo Bioinformatics Barcelona logo_escola_verda Logo Erasmus + logo ISO
Logo Red Hat Academy Logo Cisco Academy Logo FSE +