Notícies i activitats

El passat dimecres 13 de novembre es va celebrar a l’institut Provençana la darrera d’una sèrie de 4 jornades per promoure la formació professional dual, en aquest cas centrada en el cicle formatiu de Desenvolupament d’Aplicacions Web (DAW), amb perfil de Bioinformàtica.


La formació professional dual permet que l’alumnat cursi part d’un cicle formatiu en una empresa. D’aquesta manera es recupera la figura de l’aprenent/a, l’alumnat percep una remuneració econòmica per la seva tasca a l’empresa, i aquesta pot participar de la fase de formació dels nous treballadors i treballadores, adaptant-les a les seves necessitats.
Jornada FP dual DAW-Bioinformàtica
Durant la jornada, que va tenir lloc a la sala d’actes de l’institut, es va presentar la modalitat formativa en una taula rodona en la qual hi varen participar, per una banda, l’alumna Esther Vendrell del cicle de Desenvolupament d'aplicacions web amb perfil Bioinformàtica, la qual està realitzant la formació professional dual al Barcelona Supercomputing Center i el Sr. Jose Maria Fernández, el seu tutor d’empresa en aquesta entitat, que plegats varen explicar la seva experiència. Per altra banda, la Sra. Pilar Fabra, prospectora de formació professional dual, la Sra. Inma Palacios, coordinadora d’FP dual i el Sr. Pablo García, tutor d'Fp dual del CFGS de DAW amb perfil bioinformàtica, varen explicar les particularitats, organització i sortides professionals d’aquesta modalitat de formació professional aplicada a aquest cicle formatiu.

En aquest cas, hi ha un conveni de formació professional dual signat amb l’Associació de Bioinformàtics de Barcelona al qual s'hi adhereixen i les entitats i empreses que volen participar-hi.
Jornada FP dual DAW-Bioinformàtica
Posteriorment, es va dur a terme un work cafè. Es tracta d’una activitat en la qual els participants, reunits en grups de fins a 10 persones al voltant d’una taula, mentre berenen, comparteixen experiències, aclareixen dubtes sobre la formació professional dual i amplien la informació presentada durant la taula rodona. L’assistència de tres entitats que estan interessades en participar en aquesta modalitat formativa, va enriquir molt el debat, que també va comptar amb una participació molt activa d’alumnat del cicle formatiu, que es planteja triar aquesta modalitat formativa per completar els seus estudis i que volien aclarir dubtes com per exemple si cal tenir coneixements d’anglès per poder realitzar les pràctiques a les empreses i entitats presents a la jornada. Per cert, la resposta és sí, cal tenir coneixements d’anglès, al menys bàsics, per poder treballar al sector.

Jornada FP dual DAW-Bioinformàtica

Com a punt i final d’aquesta promoció, el proper dimecres 20 de novembre es celebrarà una jornada de reconeixement de les empreses i entitats que col·laboren amb l’Institut Provençana en l’oferta d’aquesta modalitat de formació professional, oferint places per a l’alumnat i amb el tutoratge del mateix. A la mateixa jornada es reconeixerà també la participació de l’alumnat de formació professional dual durant el curs 2018-2019.


Noticies relacionades:

barra fotos

La formació de qualitat és la millor oportunitat de millora professional, particularment en temps de crisi.

L'IES Provençana és un centre especialitzat des de la seva creació l'any 1977 en la formació professional de grau mitjà i superior.

Logo Bioinformatics Barcelona logo_escola_verda Logo Erasmus + logo ISO
Logo Red Hat Academy Logo Cisco Academy Logo FSE +