Nou Equip d'Ambaixadors/es

Enguany el cicle de xerrades a estudiants d'altres Instituts de L’H ha incorporat nou alumnat dels cicles formatius i també de PFI, constituint un representatiu equip ambaixadors i ambaixadores del Proven.

Han estrenat samarretes i acreditacions dissenyades pels estudiants del CFGM d’activitats comercials dissenyades conjuntament amb el professorat.

Llegir-ne més...

FP Challenge Baix Llobregat

Dimecres 06 de març, 30 alumnes de 5 centres d’FP han participat al C.E. Miquel Servet

L’Institut Francesc Ferrer i Guàrdia (Sant Joan Despí), Institut Marianao (Sant Boi de Llobregat), Institut Martí i Pol (Cornellà de Llobregat), Institut Miquel Servet i Institut Provençana (L’Hospitalet de Llobregat) han organitzat l’FP Challenge, una hackathon per a treballar en la ideació i cerca d'una proposta de valor vàlida per a solucionar el repte proposat per BIT Habitat: “Com millorem la convivència en espais públics tensionats per l’oci nocturn”.

Llegir-ne més...

Jornades Tècniques 2024 Fem Tàndem!

Durant els dies 19, 20 i 21 de març de 2024, hem pogut gaudir de les xerrades i tallers que ens proporciona el Projecte Fem Tàndem: un projecte promogut per l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, que ens permet treballar de forma transversal l’Emprenedoria i col·laborar amb entitats de l’entorn com Gornal Activa.

Aquestes xerrades i formacions han tingut lloc en el marc d’un esdeveniment més ampli, les Jornades Tècniques.

Llegir-ne més...

Entrenaments alumnat Química al CatSkills


Catskills és el campionat de Catalunya de formació professional on els alumnes d'ensenyaments professionals d'arreu del territori català competeixen en 38 oficis (skills) relacionats amb els estudis que estan cursant.

La competició ha estat organitzada per l’equip de l'ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Departament d’Educació mitjançant l’Institut de La Romànica de Barberà del Vallès.

Aquests entrenaments serviran perquè els alumnes es familiaritzin i preparin per les properes competicions i puguin fer un bon paper a les proves nacionals i internacionals.

Els Campionats d’FP de Catalunya permeten fer lluir les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen.


Les proves de les diferents competicions estan inspirades en el campionat internacional Worldskills.

L’objectiu és promoure la transferència d’habilitats i coneixements en l’àmbit de la formació professional i, al mateix temps, estimular alumnes i professors dins el marc de la formació professional.
 
Durant les diferents proves, els alumnes utilitzen moltes de les competències professionals adquirides als cicles que estan estudiant. Aquestes proves les elaboren persones expertes en cadascuna de les diferents categories.

El Catskills està finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, i cofinançat pel Fons Social Europeu.

https://twitter.com/educaciocat/status/1205438924753117184