Notícies i activitats

El curs 2015-16 l'Institut Provençana impartirà el nou cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d'aplicacions web amb perfil professional de Bioinformàtica.

La nova titulació donarà resposta a la manca de tècnics bioinformàtics als sectors biosanitari, farmacèutic i de recerca.

La bioinformàtica és una disciplina multidisciplinària clau en els sectors de la salut, el disseny de nous fàrmacs i la recerca mèdica i genòmica, els quals requereixen el processament i anàlisi massiu de dades i la síntesi d'informació. Cal fer esment que aquests sectors tenen una implantació molt important a Catalunya i molt especialment al voltant de Barcelona.

Els nous tècnics bioinformàtics es rebran formació en eines computacionals i de tractament de dades per a les ciències mèdiques i per a les ciències òmiques. El ventall de sortides professionals, a banda de les pròpies del cicle de Desenvolupament d'aplicacions web general, abasten des del suport a la docència i el desenvolupament fins a la gestió de dades biològiques i biomèdiques.

La formació professional en bioinformàtica està cridada a jugar un paper important en l'avanç de la recerca, la transferència de coneixement i la millora de la competitivitat.

El disseny curricular del CFGS Desenvolupament d'aplicacions web (perfil professional Bioinformàtica) adaptat és compatible amb el general. El primer curs es comú, mentre que a segon existeix un itinerari diferenciat.

L'alumnat del nou cicle realitzarà les pràctiques en centres de recerca, centres hospitalaris i altres empreses dels sectors esmentats.

Podeu llegir també la nota de premsa del Departament d'Ensenyament del 20 de març relatiu al nou cicle i visualitzar el reportatge de l'Informatiu de TV L'Hospitalet del 20 de maig.

barra fotos

La formació de qualitat és la millor oportunitat de millora professional, particularment en temps de crisi.

L'IES Provençana és un centre especialitzat des de la seva creació l'any 1977 en la formació professional de grau mitjà i superior.

Logo Erasmus + Logo Cisco Academy Logo Bioinformatics Barcelona logo_escola_verda logo ISO