Aquest curs l’Ins Provençana, des del programa Innova, ha col·laborat en dos projectes proposats per l’Ins Esteve Terrades: Holopix i Museu virtual Tintín, els dos guardonats amb diferents premis.
La nostra col·laboració ha estat la del llançament dels dos projectes per donar-los a conèixer, ja vam fer una notícia d’Holopix però no hem compartit el que vam realitzar pel Museu Virtual Tintín.
És un projecte que té diferents punts clau: Lectura en català, feminisme, innovació, projecte intercentres i valors.
- Lectura en català: en ple franquisme, es va publicar, en la diada de Sant Jordi del 1964, la primera historieta de Tintín en català “Les Joies de la Castafiore”
- Feminisme: Al capdavant del departament infantil de l’Editorial Joventut, Conxita Zendrera va ser reconeguda per introduir 'Les aventures de Tintín' a Catalunya, editant en català i castellà les obres d'Hergé, a més de traduir personalment la versió castellana.
- Innovació: es tracta d’un museu de Realitat virtual
- Projecte intercentres: El projecte parteix i està ideat per l’Ins Esteve Terrades i hem participat l’Ins Provençana i l’Ins Algueró.
El que han realitzat 2 equips d’estudiants de màrqueting i publicitat:
- Un Stop motion per donar a conèixer el museu que podeu veure en aquesta notícia: On Tintín, el capità preparen el seu viatge a la lluna, però... el coet sobtadament no arriba a la lluna sinó al museu virtual de Tintín.
- Una missió molt especial pels que visitin el museu: fent referència al títol de Tintín “Les joies de la Castafiore” cercar les joies de la Castafiore al mateix museu, una idea de gamificació que consisteix en amagar les joies de la protagonista del còmic, de manera que l'usuari hagi de buscar-les quan visita el museu.