Notícies i activitats

Els alumnes del CF Projectes de Construcció i del CF Projectes Urbanístics van visitar el passat dimarts 12 de maig la planta d’elaboració d’aglomerat asfàltic que té l’empresa TABASA i les fàbriques que el grup Pujol té a Mollerusa.

La visita es va realitzar en autocar sortint de l’institut en direcció a Terrassa per visitar la planta que elabora l’aglomerat asfàltic per les obres del quart cinturó o ronda orbital. Es va poder observar tot el procés, des de la selecció d’àrids, escalfament dels components i càrrega del producte acabat pel transport a l’obra. Les explicacions del responsable es van completar accedint al centre de comandament de la planta.

 

Pujol-Tabasa 1  Pujol-Tabasa 2
 

 

Tot seguit es van dirigir a Mollerusa, però com estava prevista la visita a partir de les 15h, es va fer una parada per dinar a Guisona.

 

Un cop arribats a les oficines centrals del grup Pujol, un tècnic va guiar el grup per les seves instal·lacions, primer la fàbrica Ferrofet, dedicada a l’elaboració de totes les armadures dels elements de formigó armat que elaboren. A continuació es va visitar la fàbrica Graus, totalment automatitzada i dedicada a la producció de terratzos tan per exteriors com per interiors i panots.

 

En aquest punt el grup es va dirigir al laboratori de control de qualitat i va poder assistir a la prova de trencament a flexió d’una bigueta en les condicions de treball d’un sostre construït.

 

 Pujol-Tabasa 3 Pujol-Tabasa 4
 

 

Tot seguit es van recórrer les naus dedicades a la fabricació de semibiguetes i plaques alveolars, seguint per les especialitzades en elements prefabricats pesats, com bigues per ponts, bigues per naus industrials, murs i pilars, finalitzant la visita a les 19 h iniciant el viatge de tornada a l’institut.

 

 Pujol-Tabasa 5 Pujol-Tabasa 6
 

 

barra fotos

La formació de qualitat és la millor oportunitat de millora professional, particularment en temps de crisi.

L'IES Provençana és un centre especialitzat des de la seva creació l'any 1977 en la formació professional de grau mitjà i superior.

Logo Erasmus + Logo Cisco Academy Logo Bioinformatics Barcelona logo_escola_verda logo ISO