Dos projectes d'FP de química son premiats a l'Expoquimica

 

DOS PROJECTES PREMIATS 

A EXPOQUIMICA

Dintre de la 19ena edició d’Expoquímica es va celebrar la primera edició dels premis als millors projectes de la Família de Química.

Tres estudiants del CFGS de Laboratori d’Anàlisi i Control van obtenir dos segons premis als projectes més viables i més innovadors.

 A continuació trobareu una breu descripció dels projectes guanyadors.

Cuina molecular: Elaboració d’esterificacions realitzat per Manuel Fernández Corraliza 

En les últimes innovacions culinàries la química ha tingut un paper clau. El treball premiat té com a objectiu estudiar les tècniques d’esferificació que s’utilitzen en l’anomenada cuina molecular i quina d’elles té més viabilitat comercial, per respondre a aquestes preguntes s’ha suposat que un empresari vol posar a la venda un producte nou al mercat.


Anàlisi d’ una escena del crim. Adaptació del mateix a les instal·lacions del centre. Desenvolupament d’un escape room virtual realitzat per  Rae Danielle Daguman Ramos i Paola González Chamero.

El propòsit del projecte és introduir als estudiants del CFGS de Laboratori d’Anàlisi i Control de Qualitat en els estudis i fonaments de la ciència forense per tal que puguin investigar i resoldre escenes de crims. Per assolir aquest objectiu s’han recreat diversos escenaris de crim simulats. Aquests  escenaris han estat dissenyats de forma que recordin a situacions familiars als estudiants ja sigui perquè han aparegut en notícies, sèries o pel·lícules.

 La televisió de L’Hospitalet va estar present en el lliurament de premis. Podeu veure-ho a partir del minut 14:30 en aquest enllaç.

 

Tags: