Notícies i activitats

Participació del departament de química del INS Provençana en el Primer exercici de traçabilitat i intercomparació per a centres de Formació Professional de la família de química.

El departament de química de l’INS Provençana ha participat en el primer exercici d’intercomparació de laboratoris dels centres de Formació Professional de Catalunya amb l’objectiu de la millora dels resultats acadèmics i assoliments de les competències mitjançant el canvi de metodologies a l’aula. Així mateix, amb el mateix objectiu, s’ha participat aquest curs en la preparació del primer catskill de la família professional de química. Sempre buscant l’excel·lència acadèmica i professional del alumnat.

Els exercicis d'intercomparació són una eina molt útil per avaluar la competència dels laboratoris i de millora del control de qualitat. És un requisit de control de qualitat pels laboratoris acreditats i serà una realitat que es trobarà l’alumnat de química en el mon laboral.

Aquest exercici és un repte pels estudiants dels cicles formatius de química de tota Catalunya, s’ha organitzat des del equip de química del Institut de Ciències de la Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Participant activament el nostre centre tant en l’organització com en la participació d’alumnat i professorat.
Durant el curs s’han fet arribar mostres i protocols de treball a tots els centres participants per analitzar determinats paràmetres al laboratori i els resultats obtinguts s’han comparat amb els valors de referència que ha donat l’empresa i amb els resultats d'altres instituts d'arreu de Catalunya.

Alumnat del cicle formatiu de grau superior de laboratori d’anàlisis i control de qualitat de segon curs (LACQ2) ha participat en aquest Primer exercici de traçabilitat i intercomparació per a centres de Formació Professional de la família de química.

En l'exercici d'aquest any s'han analitzat els paràmetres de grau alcohòlic, pH, densitat, extracte real, extracte sec primitiu, color i amargor d'una mostra de cervesa artesana.

Per tancar aquest exercici el  professorat dels instituts de Catalunya han fet una sessió de formació amb l’expert sobre traçabilitat dels resultats analítics Sr. Daniel López Medina, cap de vendes de Bioser S.A i ex.alumne del INS Provençana. En aquesta sessió s’ha format al professorat en eines estadístiques, s’han avaluat els resultats i s’han fet propostes per millorar aquest exercici, arribant a la conclusió de que és un eina molt valuosa per a que l’alumnat pugui assolir les competències professionals, personals i socials  i millorar la qualitat de les activitats d’ensenyament aprenentatge dels centres docents.

La participació del nostre institut ha sigut molt satisfactòria. Felicitem a tots els implicats!. Tornem l'any vinent!

barra fotos

L'IES Provençana té una llarga tradició d'utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació en el camp de l'aprenentatge, una mostra del qual és el nostre campus virtual.

El campus virtual i altres eines s'utilitzen intensivament com a eines de suport. Hi ha la possibilitat de cursar alguns crèdits en la modalitat semipresencial.

Logo Bioinformatics Barcelona logo_escola_verda Logo Erasmus + logo ISO
Logo Red Hat Academy Logo Cisco Academy Logo FSE +