Notícies i activitats

El dimarts 20 de febrer, els alumnes de grau superior d'Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa de l'Institut Povençana van fer una visita al superordinador MareNostrum del Barcelona Supercomputing Center [1]. El Barcelona Supercomputing Center és una institució que des del 2004 ve donant suport a la recerca pública, principalment a investigadors d'Espanya però també europeus i d'altres països.

Visita ASIX al Marenostrum

El superordinador del centre, el MareNostrum, porta funcionant també des del 2004 i s'ha anat actualitzant durant els anys. L'última versió del MareNostrum, la versió 4, es va posar en marxa el juny de l'any passat i actualment és el superordinador més potent d'Espanya, el tercer més potent d'Europa i el número setze del món. Té 165,888 processadors amb una capacitat de càlcul de 11.15 petaflops i 390 terabytes de memòria RAM.

Visita ASIX al Marenostrum
Visita ASIX al Marenostrum

Els alumnes van poder fer una visita guiada per les instal·lacions i van poder veure de primera mà l'última tecnologia en supercomputació. Un guia responsable del centre els va explicar la infraestructura, el funcionament i va respondre les preguntes dels alumnes, que just ara estan estudiant aquest tema. Aquesta visita s'emmarca dins del mòdul Fonaments de Maquinari que els alumnes cursen durant el segon any del cicle formatiu.

Visita ASIX al Marenostrum

https://www.bsc.es/

barra fotos

L'IES Provençana té una llarga tradició d'utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació en el camp de l'aprenentatge, una mostra del qual és el nostre campus virtual.

El campus virtual i altres eines s'utilitzen intensivament com a eines de suport. Hi ha la possibilitat de cursar alguns crèdits en la modalitat semipresencial.

Logo Erasmus + Logo Cisco Academy Logo Bioinformatics Barcelona logo_escola_verda logo ISO