Notícies i activitats

L’Institut Provençana ha participat a la segona edició de l'iFest amb 34 alumnes de segon curs dels cicles formatius de grau superior de les famílies professionals que s’imparteixen al centre i 12 professors de diferents especialitats.

El dijous 30 de novembre el Palau Sant Jordi de Barcelona ha acollit la segona edició de l’iFest, entre les 10:00 i les 18:00 hores. Sota el lema ‘The young leaders interaction fest’, la cita ineludible per al món de la tecnologia, la ciència i la innovació que ha reunit enguany més de 6.000 joves, acompanyats de 1.000 docents, amb l’objectiu de traslladar la consciència als joves que poden fer grans coses en els propers anys, que la societat espera les seves aportacions i que poden ser més “sofisticades” del que inicialment ells i elles poden pensar. I que  aquesta sofisticació pot venir de la ciència, la innovació, la tecnologia, la disrupció en general. 
 
A més, l’iFest també pretén impregnar de tecnologia i apoderar els futurs líders de la nostra societat, (universitaris, tècnics, docents…) per aplicar les tecnologies exponencials als grans reptes de la humanitat, iniciant una etapa i un moviment de reptes i tecnologies exponencials. En concret, han assistit: estudiants d’últims anys de batxillerat, FP, graus universitaris, màsters i doctorats.
 
L’iFest ha inclòs enguany:

  • el Meet Inspiration, espai que ha inclòs una quinzena de ponències curtes i inspiradores a càrrec d’experts que actualment protagonitzen l'actualitat de l’ecosistema emprenedor;
  • el Virtual Discovery, va ser una exposició virtual a càrrec de Pangea Reality a la qual mitjançant una app de realitat augmentada i gamificació s’ha donat a conèixer les tecnologies més punteres a través d’altres tecnologies com el blockchain, la realitat virtual, la intel·ligència artificial, la biotecnologia, revolució de l’espai ;
  • el Challenge Imagine, el taller d’innovació disruptiva conduit pel multiemprenedor Xavier Verdaguer d’Imagine  que ja es va celebrar en la primera edició de l’iFest, enfocat com una competició per equips de projectes emprenedors. Les empreses Fluidra, Uriach, Aigües de Barcelona, Parc Científic de Barcelona han proposat 4 reptes que han resolt en equips els centres participants. Els centres estaven dividits en equips de pista i equips de grada amb diferents rols.

2a edició iFest

La participació en el Challenge, s’ha fet per equips mixtos entre alumnes: (players a partir d’ara) i docents (shakers a partir d’ara)

ROLS:

  • Players: Joves estudiants en un punt decisiu de la seva formació i amb capacitat de crear i aportar a la societat. Han participat en l’exposició virtual i en el Challenge (pista i grades).
  • Shakers: Docents  que guien, motiven els joves i les joves i ajudar-los/les a prendre part activa a la societat. Han participat en el Taller de docents i al grup de grades del Challenge.

INFORMACIÓ ADDICIONAL:
Entre els ponents del Meet Inspiration destaquem: Alex Sicart (Decentralized Cloud i Sharge); John Amin i Joan Folguera Invelon Technologies); Jordina Arcal (Healthapp); Amadís Pagès (Moirai Biodesign); Xavier Banqué (Rokubun); Joan Plana, Lidia Just i Nil Figueres (Wherever You Want); Lara Fernández i Juan Francisco Muñoz (UPC Nanosat Lab); Francesco Ferro (Ferro Pal Robotics), i Miquel Santasusana (Domestic Data Streamers). També van participar Marina Figueras, Joe Kirby i Esteve Pla (Smartdog), participants en el Challenge Imagine de l’iFest de 2016 que han aconseguit impulsar el seu projecte emprenedor des d’aleshores.
 
En quant al Virtual Discovery, han participat companyies com Mind The Byte, Pal  Robotics, Pangea Reality, Zero2Infinity, I2Cat, Àlex Puig, o eCooltra. Els joves assistents han pogut conèixer tots aquests projectes a través d’un format innovador d’exposició, a través de jocs o aventures virtuals mitjançant un sistema de realitat augmentada. Mentrestant, els professors han participat en un taller, també impartit per Xavier Verdaguer i el seu equip, enfocat a mostrar els docents eines per introduir l’esperit innovador, la creativitat i la pulsió emprenedora en les seves classes. 

2a edició iFest

La primera edició d’aquesta gran festa de la disrupció va aplegar el 20 de desembre de 2016 més de 2.500 joves, 81 centres escolars i 309 docents i tècnics d’emprenedoria al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i la cúpula de Les Arenes.

Enguany, l’iFest compta amb el patrocini de Fluidra, Uriach, Aigües de Barcelona, Parc Científic de Barcelona i Goodie Cardboard 360º.
 
Aquesta gran festa de tecnologia, la ciència, la innovació i la disrupció per als joves catalans és una iniciativa del Catalunya Emprèn i de l’Ajuntament de Barcelona. El programa Catalunya Emprèn, posat en marxa l’any 2012 per la Generalitat, busca fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya. Com a iniciativa transversal del conjunt del Govern, el Catalunya Emprèn agrupa totes les mesures de l’Executiu enfocades al foment de la cultura emprenedora, la creació de noves empreses o l’impuls de la internacionalització d’aquestes companyies, entre d’altres qüestions

2a edició iFest

barra fotos

L'IES Provençana té una llarga tradició d'utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació en el camp de l'aprenentatge, una mostra del qual és el nostre campus virtual.

El campus virtual i altres eines s'utilitzen intensivament com a eines de suport. Hi ha la possibilitat de cursar alguns crèdits en la modalitat semipresencial.

Logo Erasmus + Logo Cisco Academy Logo Bioinformatics Barcelona logo_escola_verda logo ISO