Notícies i activitats

A finals de segle XIX la justícia catalana necessitava d’un edifici propi per a agrupar totes les dependències de l’Administració de justícia de Catalunya. La Diputació i l’Ajuntament de Barcelona van encarregar a Josep Domènech i Estapà i Enric Sagnier i Vilavecchia el projecte del Palau de Justícia de Barcelona. La construcció del Palau va durar dues dècades i es va inaugurar l’onze de juny de 1908.

El Palau s’ha anat adaptant a les noves exigències degudes a l’augment de la complexitat social i al gran creixement demogràfic del segle passat. El trasllat dels jutjats a un nou edifici va permetre l’any 1966 la descongestió de l’edifici. A hores d’ara hi trobem l’Audiència Provincial de Barcelona i el Tribunal Superior de Justícia.

Palau de Justícia

Aquestes són algunes de les coses que des del departament de premsa del Palau de Justícia ens va explicar el passat 26 de febrer a tot l’alumnat de Gestió Administrativa de l’àmbit jurídic.

La sortida va ser molt profitosa, vam poder trepitjar i estar a les sales on ara mateix s’estan jutjant els casos més populars de l’actualitat processal. Va suposar per nosaltres posar imatges reals i pràctiques a les classes teòriques de dret processal dels mòduls específics.

Palau de Justícia

Però sens dubte el que més ens va interessar va ser fer d’espectadors i espectadores, de primera línia, a la pràctica de les proves de la vista d’un procediment real del Tribunal del Jurat Popular, tot una experiència difícil d’oblidar, on restem a l’espera de poder rebre per part del Tribunal el veredicte del Jurat.

barra fotos

La formació de qualitat és la millor oportunitat de millora professional, particularment en temps de crisi.

L'IES Provençana és un centre especialitzat des de la seva creació l'any 1977 en la formació professional de grau mitjà i superior.

Logo Erasmus + Logo Cisco Academy Logo Bioinformatics Barcelona logo_escola_verda logo ISO