Notícies i activitats

Noticies i activitats

Avui ha tingut lloc la Gala Final del Programa Emprendre amb Valors de Barcelona Activa. Després de molts mesos de feina i havent passat un primer sedàs, avui els projectes finalistes feien la seva presentació final. Hi ha hagut molts nervis, però finalment, com sempre, la feina queda recompensada.

Els nostres alumnes de primer any del CFGS de Comerç Internacional Marc IsernMaría LeyvaDaniel López i Laura García han estat guardonats amb el primer premi pel seu projecte Ktring en consonància amb els ODS de l’agenda 2030 Fam Zero, Reducció de les Desigualtats i Producció i Consum Responsables.

Un dels premis atorgats és la possibilitat d’explicar el projecte a ràdio 4. Estem desitjant escoltar-vos de nou!

Moltes felicitats a l’equip guanyador i a la resta de la classe per recolzar els companys i les companyes durant l’esdeveniment. Les abraçades de felicitació al final de l’acte han estat molt emotives.

La classe, l’equip, el Proven, tots units no sumem, multipliquem! Endavant!

Podeu veure el vídeo del projecte aqui

 

Podeu consultar la oferta de places de cicles formatius de grau mitjà aqui

 

El divendres 23/04/2021 tindrà lloc a l’Institut Provençana el lliurament dels I Premis ImpulsFP en representació del Servei Territorial de Barcelona Comarques.

 

Podeu veure el programa de la Jornada al següent enllaç: aquí

L'enllaç de la sessió que començarà el proper divendres dia 23 d'abril a les 10:00 hores és el següent:

També podeu seguir l'esdeveniment a través de Youtube: https://youtu.be/8VDsEzJkxyc

Els alumnes de grau superior de Màrqueting i publicitat de 2n han participat en una activitat presencial de formació - aprenentatge amb els alumnes de grau mitjà de SMX2 A / B a l'aula polivalent de Comerç, en la qual els alumnes de MP2 han assessorat i orientat als alumnes de SMX 2 en l'el.laboració de la seva pàgina web del Pla de màrqueting del projecte empresarial del mòdul d'Empresa i iniciativa emprenedora.

Ha estat una experiència molt interessant i motivant per a tots i totes!

 

El 15 d’abril s’ha celebrat la 2º edició del concurs 24h Innovació.

Uns 200 alumnes han participat en una marató virtual de 24 hores d’innovació per trobar solucions a reptes llançats per empreses entre les que es trobaven DKW, Aigües de Barcelona, Nestlé, Santiveri, Hospital Clínic… i així fins 24 empreses representants de diversos sectors professionals.

S’ha treballat per equips de entre 6 i 8 estudiants i 2 professors/res que no es coneixen de res, també són equips multidisciplinars, és a dir, cada estudiant o professor/a pertany a una família professional diferent, això enriqueix molt l’equip a l’hora de ser creatiu.

Es un esdeveniment organitzat i finançat pel Departament d’Educació i per la fundació Bankia per la formació Dual, amb l’objectiu d’aportar el talent dels estudiants de Fp a l’empresa. Ha comptat amb xerrades d’experts en innovació, taules rodones d’alumnes i un espai virtual 3D en el que tothom es trobava mitjançant el seu avatar i compartia els prototips de la seva idea, els estudiant també han gaudit d’un concert dels musics de la pandèmia Stay Homas, un espectacle de màgia, en fi tot una festa que es converteix per a molts en una experiència inoblidable.

S’han donat tres premis, i l’Ins Provençana ha fet TRIPLE:

L’estudiant Navjeet Kaur, de Comerç internacional, formava part de l’equip 13, van resoldre el repte de la Vall d’Hebron i han guanyat el Primer premi!

La professora Chus Sevilla va fer de Shaker de l’equip 16, van resoldre el repte de Caritas i han guanyat el Segon premi!

L’estudiant Laura García, de Comerç internacional, formava part de l’equip 12, van resoldre el repte de Media Markt, Han guanyat el Tercer premi!

L’Institut està d’enhorabona!!!!

 

 

Segons comunicat del Govern, publicat al portal de centres del Departament d'Educació ahir a la tarda i seguint les indicacions del Departament de Salut, el dilluns 26 d'abril, finalitza el model híbrid que s'havia establert des del passat mes de novembre.

El Departament d'Educació ha considerat la necessitat de recuperar l'ensenyament presencial per als cicles formatius de formació professional, per tant, a partir del proper dilluns 26 d'abril, recuperem les classes presencials.

Recordeu que es tornen a utilitzar les dues entrades del centre (principal i lateral) i de la necessitat de complir en tot moment el protocol i les mesures establertes, en relació amb la Covid-19 (Desinfecció de mans, ús de la mascareta, etc...).

Podeu revisar el protocol d’obertura aquí.

 

La notícia del premi de la Fundació Dualiza Bankia i FP Empresa s’ha publicat a la revista TOT HOSPITALET i les seves xarxes socials. (IG, FB, Twitter)

Els alumnes de Marketing i Publicitat de primer, dins del mòdul d’Atenció al Client, estan realitzant una campanya de difusió de l’últim premi que ha rebut Blue Containers Project.

Novament el projecte del Departament de Construcció i Obra Civil ha sigut guardonat amb un altre premi, el reconeixement per part de la Fundació Dualiza Bankia i FP Empresa al projecte innovador.

Després de contactar amb els mitjans de comunicació (radio, premsa i televisió), de l'Hospitalet i municipis propers, la nota premsa ha estat recollida per la revista Tot Hospitalet que l’ha publicat al numero de març i a les seves xarxes socials Instagram, Facebook i Twitter.

El treball de difusió s’ha portat a terme amb la metodologia ABP, emulant una Agència de Comunicació, on els alumnes han elaborat la llista de mitjans, han redactat la nota de premsa i han fet l’enviament i seguiment de la resposta dels mitjans de comunicació.

https://www.tot-hospitalet.cat/hospitalet/reconocimiento-a-un-proyecto-liderado-por-un-instituto-de-lhospitalet/

Les jornades de portes obertes per al curs 2021-2022 seran en format virtual. Podeu trobar tota la informació aquí.

Preinscripció curs 2021-2022

Tutorial de suport a la preinscripció dels cicles formatius de grau mitjà

Les dates previstes preinscripció per al curs 2021-2022 són les següents:

Pla de transició al treball (PFI/PTT)
del 10 al 21 de maig de 2021

Cicles de grau mitjà de formació professional
de l'11 al 17 de maig de 2021

Cicles de grau superior de formació professional
del 25 al 31 de maig de 2021

Per a més informació podeu consultar la secció de preinscripció i matrícula al menú secretaria i/o a la següent pàgina del Departament d'Educació.

 

Kömmerling, l’empresa alemanya líder en el sector dels tancaments de PVC ens ha permès gaudir de dues fantàstiques formacions pels nostres alumnes, tant de grau mitjà com de grau superior, de la mà de Marta Muñoz. Posteriorment s’ha iniciat la col·locació de les portes i finestres en el contenidor i futur viver d’empreses del nostre institut. 

Moltíssimes gràcies a la família de Kömmerling per col·laborar amb el nostre projecte, tenim molta sort de poder gaudir del vostre suport!!!
 
 
 
 
barra fotos

L'IES Provençana té una llarga tradició d'utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació en el camp de l'aprenentatge, una mostra del qual és el nostre campus virtual.

El campus virtual i altres eines s'utilitzen intensivament com a eines de suport. Hi ha la possibilitat de cursar alguns crèdits en la modalitat semipresencial.

Logo Bioinformatics Barcelona logo_escola_verda Logo Erasmus + logo ISO
Logo Red Hat Academy Logo Cisco Academy Logo FSE +