Notícies i activitats

Noticies i activitats

Alumnes d' Administració i finances guanyen amb el seu projecte empresarial AntQueen el Premi Educació, cultura i lleure de la 11a edició dels Premis FPemprèn

L’Institut Provençana torna a estar d’enhorabona: els alumnes Sergio Cámbara, Marc Maryoral i Benjamín Parra, de 2n d’Administració i finances de la tarda han guanyat el Premi Educació, cultura i lleure de la 11a edició dels Premis FPemprèn de projectes empresarials de la Fundació BCN Formació Professional impulsada per l’Ajuntament de Barcelona.

L’han obtingut amb la presentació del projecte AntQueen, amb el qual volen donar a conèixer el fascinant món de la mirmecologia: venent formiguers personalitzats, accessoris i aliments, via online i en botiga física, i desenvolupant programes educatius sobre les formigues, un dels animals més singulars de la terra.

L’han elaborat amb il·lusió, desenvolupant el seu esperit emprenedor i posant en pràctica els coneixements adquirits durant els dos cursos del cicle formatiu.

Moltes felicitats als tres!

Premi

Vídeo promocional

 

Dintre dels objectius de l’Institut Provençana està l’Economia del Bé Comú, i és per aquest motiu que mostrem i compartim en tots els espais que ens volen escoltar les bones pràctiques, experiències i projectes que portem a terme.

El dia 11 de juny es va fer la Cloenda dels programes i projectes de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial (DGFPIERE) .

El dia 25 de maig a les 18:00 h tindrà lloc una taula rodona d’aprenents de l’FP Dual que organitza l'Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat amb l'Aliança per a la FP Dual i amb la col·laboració de l'Institut Pedraforca, l'Institut Provençana i el Joan XXIII.

Dos equips de l’Institut Provençana han estat seleccionats a la final del concurs MetropolisFPLab, on diverses empreses llancen un repte als estudiants al qual han de donar solució a través de les fases de la metodologia Design thinking: exploració, creativitat, prototipatge i comunicació. Han estat tutoritzats per la professora Chus Sevilla.

El passat 18 de maig va tenir lloc, en modalitat videoconferència, la darrera activitat prevista dins del Projecte "Fem Tàndem" de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, en col·laboració amb Gornal Activa i que es realitza en coordinació amb l’Institut Provençana.

El centre romandrà obert de 9:30 a 13:30 hores.

Per la preinscripció dels cicles formatius de grau mitjà i superior, i per a la presentació de sol·licituds i reclamacions excepcionalment, sempre que no sigui possible la presentació telemàtica o per correu electrònic del centre, s’haurà de demanar, en tot cas, cita prèvia en l’enllaç corresponent en la pàgina web.

Per qualsevol altre tràmit administratiu que no sigui preinscripció o matrícula s’ha de demanar cita prèvia a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

La setmana passada es va celebrar la 1º mostra d’IMPULSFP, esdeveniment que aplega alumnat d’arreu el territori i en la que es van compartir bones pràctiques i es va premiar la capacitat emprenedora i d’innovació de l’alumnnat de la formació professional.

Des de la coordinació d’innovafp volem compartir una molt bona notícia, un dels projectes que s’ha desenvolupat al nostre institut va ser seleccionat com a finalista al premi Dualiza bankia de la innovació, es van exposar tres projectes, no vam guanyar el primer premi però estem molt orgullosos d'haver arribat a la final de tota Catalunya!!

El projecte es diu APP MORIA, és una app específica per al camp de refugiats de Moria, a la illa de Lesbos, Grècia. Permet als refugiats saber on són tots els serveis de primera necessitat a l’illa com hospitals, farmàcies, alimentació… etc.

Aquesta és l'oferta de places de cicles formatius de grau mitjà i superior per a la preinscripció del curs 2020-21:

Oferta de places preinscripció grau mitjà

Oferta de places preinscripció grau superior

Instruccions per a presentació de sol·licituds de preinscripció amb cita prèvia

En els casos que necessiteu suport per presentar la sol·licitud o presentar la documentació presencialment, heu de seguir aquestes recomanacions:

  • Per fer les gestions ha de venir una persona, preferiblement
  • Portar mascareta
  • Portar bolígraf, si és necessari
  • Portar la documentació, si s’escau, per a poder-la escanejar o fotocopiar
  • No acudir al centre les persones de grups d'especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes; en aquest cas, poden  autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

Seguiu aquests enllaços per sol·licitar:

 Enllaços  per a reclamacions:

  • Preinscripció Cicles formatius de grau mitjà - Reclamacions. (no disponible)
  • Preinscripció Cicles formatius de grau superior - Reclamacions. (no disponible)

Les dates per formalitzar la preinscripció a cicles formatius són les següents:

  • Per a cicles de grau mitjà: del 2 al 8 de juny
  • Per a cicles de grau superior: del 10 al 17 de juny


INSTRUCCIONS PER A FER LA PREINSCRIPCIÓ A CICLES FORMATIUS

1r.  Llegir les instruccions del document annex:   Cicles formatius de grau mitjà     Cicles formatius de grau superior

2n. Donar-se d’alta al servei d’ idCat mòbil
          (https://idcatmobil.seu.cat)
 (Si l’alumne/a té 18 anys o els compleix durant el 2020, si és menor, caldrà que ho faci el seu Pare/Mare tutora )  l'usuari GICAR (si es tracta de treballadors de la Generalitat de Catalunya), o altres certificats digitals, com el DNI electrònic o el certificat CATCert

3r. Entrar a la següent adreça i fer la sol·licitud electrònica:
    CFGM http:/queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/fp-gm/
    CFGS http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/fp-gs/

4t. Arribar fins al final i enviar la sol·licitud

No cal que porteu documentació al centre, si algun document no s’ha validat a l’enviar la sol·licitud us donarà un missatge que haureu de enviar-nos de moment escanejat o fotografiat per correu electrònic. (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

5è. Si no us podeu validar al sistema idCat mòbil, haureu de fer la sol·licitud telemàtica, accedint a la pàgina web del Departament d’Educació.

6è. Seguir totes les instruccions, i gravar la sol·licitud. Després l’haureu d’enviar a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. . Rebreu una confirmació de l’enviament al vostre correu electrònic.

Finalment haureu de fer el seguiment del procés de preinscripció i la consulta dels resultats rebent un correu electrònic a l’adreça de correu que informeu a la vostra sol·licitud.

Per a qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic informació@proven.cat

Si no podeu fer el tràmit podeu demanar cita prèvia entrant a la nostra web www.proven.cat

Preinscripció curs 2020-2021  PFI-PTT

La informació relativa al PFI és en aquest enllaç.

 

barra fotos

La formació de qualitat és la millor oportunitat de millora professional, particularment en temps de crisi.

L'IES Provençana és un centre especialitzat des de la seva creació l'any 1977 en la formació professional de grau mitjà i superior.

Logo Bioinformatics Barcelona logo_escola_verda Logo Erasmus + logo ISO
Logo Red Hat Academy Logo Cisco Academy Logo FSE +