Informàtica i comunicacions

Índex de l`article

Treballs de síntesi dels cicles d'Informàtica i comunicacions

La següent és una relació no exhaustiva de treballs de síntesi, móduls de projecte i projectes de l'alumnat dels nostres cicles.


Curs 2009/2010

Treballs de síntesi d'ASI

Títol Descripció
Digitalització de Radio Florida (AJMC-Radio)

Todo está basado en un proyecto teórico-real, con un porcentaje muy alto en el plano real ya que la Radio está en pleno funcionamiento y la pagina Web esta también está en pleno funcionamiento. Sólo hay que realizarle una serie de cambios a dicha página. (www.radioflorida.es y blogs en funcionamiento y espacio en youtube) Indicar que dicha propuesta se puede ver, no como un resumen de lo que se ha estudiado en este ciclo, sino que es una forma de implantar los conocimientos obtenidos a lo largo de estos años, en el ámbito de una empresa, que utiliza los conocimientos de un alumno, en un proyecto real, igual que cuando se obtenga la titulación de ASI, y se tenga que realizar un proyecto para la empresa para la que se trabaje.

My New Job – Oficina de empleo virtual

El objetivo de éste trabajo es implantar una ETT virtual en el centro utilizando los conocimientos adquiridos durante el curso y otros conocimientos que investigaremos por nuestra cuenta y que pueda ser utilizada por los alumnos del centro, donde éstos se registren y suban sus currículums, y las empresas puedan elegir al candidato que deseen. Para ello crearemos un servidor Web (Windows 2003 Server) para dar soporte a los ordenadores cliente (Windows XP y Fedora), que además ofrecerá servicios de correo e impresión de red. Se programará un sitio web en HTML y PHP con tres apartados principales (Usuarios, Empresas y Administrador), el cual estará alojado en un servidor y se podrá acceder a él vía Web. Se creará una base de datos que contará con los datos de los usuarios (tanto empresas como trabajadores) en mySQL. Además, se creará un servidor de copias de seguridad para almacenar la base de datos y la configuración de los equipos así como otros datos de interés.

Treballs de síntesi de DAI

Títol Descripció
e-Commerce Creator

El projecte serà una aplicació que crearà de forma automàtica el que s'anomena sistemes de gestió de continguts,o CMS, de e-commerce (comerços electrònics). Un e-commerce és una pàgina que es dedica a la compra i venda de productes o serveis a través de medis electrònics.

Bàsicament la idea es que empreses o usuaris particulars puguin descarregar l'aplicació i utilitzar-la de forma fàcil i intuïtiva, afegint les dades (com els articles, les categories, les subcategories...) necessàries a través d'un panell d'administració. En aquesta aplicació es destacarà l'existència de dos tipus d'usuari: L'administrador, que és la persona que es baixa i utilitza aquest CMS, i el client, que és la persona que visita la web on està allotjada l'aplicació.

V-Shop

El projecte “Vshop”, pretén implementar mediant una aplicació web una botiga virtual genèrica, que  en funció de la seva configuració, pot ser utilitzada per diferents finalitats.
El projecte estarà compost per dos mòduls: la part pública i la privada (Administració).
La part pública serà on l'usuari podrà comprar un o diversos productes de la botiga virtual, els quals aniran organitzats per categories i subcategories.
Cada un dels  articles seleccionats s’emmagatzema per posteriorment fer la compra dels mateixos.
Posteriorment l’usuari podrà consultar l’estat de les seves comandes, fer noves comandes o cancel·lar-les.
La part privada o Administració serà l’encarregada de configurar (crear, modificar o eliminar) les diferents categories, subcategories, productes així com assignar preus i stock a les mateixes.
També es desenvoluparà un apartat d’informes on poder visualitzar les comandes (confirmades o cancel·lades), o altres llistats estadístics com el número de productes venuts, per categoria, subcategoria, etc.

Gestor d'avaries El sistema (ordinador central) rebrà les dades de l'averia per mitjà d'una intranet.
Aquest sistema permetrà comunicar al responsable d'informàtica les dades i aquest podrà afegir-ne més dades per poder encarregar a un tècnic a reparar l'averia
Gestió empresa productes farmacèutics Aplicació per a la gestió de la base de dades d'una empresa de distribució de productes farmacèutics. Es podran fer operacions com: comprar, vendre, afegir, modificar (productes, usuaris, magatzems, ...).
Els usuaris tindran diferents permisos, depenent de la categoria del treballador.
Friendface

Crear un Portal Web con una interfaz gráfica agradable e intuitiva para el usuario en la que el mismo podrá intercambiar mensajes rápidos, contestar a otros, publicar artículos personales como si fuera un blog, colgar fotos para que los amigos puedan verlas al instante, agregar audio, agregar videos, gestión de su grupo de amigos, pudiendo aceptar o denegar solicitudes, etc.
Además, se ofrece la posibilidad de que los usuarios se registren, accedan a su cuenta y una vez dentro, podrán realizar todo lo comentado anteriormente y la gestión de privacidad de su cuenta que podrán editar a su gusto.

Clínic Manager Les necessitats a cobrir són la programació de cites amb els pacients amb els diferents metges que passen consulta al centre, de forma que cadascun dels metges que hi treballen al centre tinguin accès al seu calendari i disposin de funcionalitats de recordatoris i notes mitjançant aquest calendari.
TPV

Dissenyar un programa de TPV que realitzara facturació i gestions per als comerços.
Realitzara facturació, comandes i pressuposts. Donarà d'alta usuaris, clients i articles. Generara un comanda automàtica en funció d'articles sota mínim.
DispondrÀ de tecles d'acces rápid per donar sencillesa i usabilitat al programa.

Gixplay Aplicació, en plataforma Java, que gestioni les inscripcions i cursos que ofereix la Fundació de Viladecans (informàtica, tallers de noves tecnologies ).
D'una banda, qualsevol usuari podrà informar-se del cursos que s'imparteixen, enviar la seva sol·licitut d'inscripció i rebre la confirmació del seu registre.
D'altra banda, establir 3 rols d'usuari jeràrquicament diferents, per tal de consultar i
gestionar tot allò que té a veure amb els cursos :
− Alumnes (dades personals, assistència i pagament del curs). Podran consultar els
cursos i inscriure's.
− Monitors/docents (dades de contacte, cursos que imparteixen). Podran consultar i
gestionar les dades dels “Alumnes”.
− Coordinadors (dades de contacte). Tindran els mateixos privil·legis que “Monitors”, i
podran consultar i gestionar les dades de cursos, centres (ubicació, número d'aules, cursos que s'hi donen) i inscripcions . Tanmateix podrà gestionar els accessos dels usuaris “Monitor”.
− Administradors (dades de contacte). Tenen tots els permisos sobre l'aplicació. Tindrà els privil·legis de “Coordinador” i els de realitzar qualsevol consulta o
modificació sobre Cursos, Centres, Aules i sobre els usuaris “Alumnes”, “Monitors” i
“Coordinadors”.
Mosys Battles

Programació i disseny d'un joc de cartes On-Line, de l'estil Magic: The gathering, on podrem jugar partides entre dues persones, amb classes i cartes diferents. L'objectiu es treure-li al jugador objectiu les seves vides, matant les seves cartes que siguin necessàries.
Realitzarem paral·lelament un web per allotjar el joc, registrar-se i consultar el ranking entre d'altres coses.

Gespeople

Aplicació java amb model mvc, destinada a la gestió de personal d'una
empresa facilitant així la tasca de recursos humans. 
Tractarà totes les tasques administratives relacionades amb la  contractació de personal (altes, baixes, creació de nómines, gestió de  calendari laboral, altres...), a més de la seva distribució dins dels departaments de l'empresa.

Proven Manager 2010 L'objectiu del nostre projecte es crear “Proven Manager”, un joc de futbol de tipus manager, on els usuaris puguin entrar en un entorn web on tinguin la possibilitat de registrar-se i crear el seu propi equip des de zero. El joc en primera instancia ens donarà a escollir el nom del nostre equip i certes característiques d’aquest (aliniació, equipació, estadi...), un cop creat escollirem els diferents jugadors del nostre equip tenin en compte un pressupost inicial que tindrem per defecte (aquest pressupost podrà augmentar en funció dels resultats, per utilitzar-lo per futures inversions), després d’haver creat l’equip quedarem registrats en una lliga, la qual serà iniciada un cop s’omplin totes les places.
Un cop començats els trobaments de lliga, podrem seguir-los a través del “Seguiment en directe” (que ens mostrarà comentaris en “directe” del partit), aquests partits ens donaran un resultat i aquests resultats quedaran enregistrats per tal de construir la classificació d’aquesta; tindrem accés a la classificació de la lliga des de l’entorn web i des de el nostre propi menú quan estem jugant.
L’objectiu del joc serà tenir preparat el teu equip en tot moment per disputar els partits que es jugaran diàriament contra els altres equips de la mateixa lliga a una hora predeterminada pel sistema.

Treballs de síntesi d'ESI

Títol Descripció
Pro-Hosting

Crear una página Web en el que vamos a ofrecer a los clientes espacio Web donde podrán publicar sus páginas Web, además de ofrecer soporte exclusivo a los clientes. Tendremos un foro donde colgaremos freebies para ayudar a los clientes y a los usuarios que se registren.
Funciones: Tendremos un servidor Linux Se utilizará el Servidor Web Apache También tendrá instalado MySQL y PHP. Para resolución de nombre instalaremos servicio DNS (BIND). Tendremos una página WEB de empresa, y también habrá un foro. Los Usuarios tendrán control completo sobre sus cuentas.

CyberMet@l Diseñar un CIBERCAFÉ. Será un espacio actual, moderno y orientado a la población joven (estudiantes, universitarios, etc.) Además, nuestro cibercafé pondrá a disposición de los clientes un extenso catálogo de bebidas y alimentos. Ofrecer servicios informáticos y un espacio de ocio ( juegos de mesa, juegos online, etc.) a los que necesiten confort y tranquilidad.
FUNCIONALIDADES: •Un servidor Linux Servidor para gestionar la pagina web y los diferentes servicios que ofrecemos.
•Una pagina del Cyber Para darnos a conocer como cyber y tener ganancias por medio de publicidad y de los clientes.
•Servidor DNS traducir direcciones(www.cyberMetal.com)  a una dirección lógica o IP.
Virtual Locker Virtual Locker será una Web-FTP que ofrecerá al usuario un servidor de hosting parecido al de MegaUpload. Este hosting dispondrá de una interfaz web para la comodidad del usuario. Será necesario que el usuario registre una cuenta para subir archivos.
Las principales funciones del servicio serán:
–Subir cualquier tipo de archivos.
–Bajar archivos subidos por otros usuarios.
–Obtener un enlace para compartir con otros usuarios.
Los objetivos de este proyecto son:
–Adquirir conocimientos del funcionamiento de los distintos servidores.
–Intentar ofrecer al usuario un hosting completo y eficiente.
–Potenciar el uso de software gratuito.
Ciberc@fe El nostre objectiu es montar un ciber cafe amb ordinadors i Internet per a que els nostres clients puguin gaudir de connexió a Internet o per jugar entre ells. Funcionalitats · Connexió a Internet · Imprimir dades tant per clients del cibercafé com per clients que no hagin utilitzat un ordinador(10 cnt per fulla) · Sala d’espera amb WI-FI per a la gent que no pugui entrar per colapsament d’ordinadors. · S’implantarà connexió ISP amb trucades nacionals i internacionals, una connexió a Internet de 10 mbps amb router wi-fi.
Winux Migració de les dades d'una empresa que utilitza Windows XP i Windows Server en Linux amb tots els programes sense perdre les dades.
Hosting for PIMES El objetivo de este proyecto en un principio es poder llegar a montar servicios de hosting a usuarios de una PIME como la que podría llegar a ser el colegio. Ofrecemos que los usuarios puedan tener su espacio en el cual puedan guardar su información, y poder alojar sus páginas web pudiendo ser estas dinámicas. Además de poder tener cuentas de correo y bases de datos. En resumen, el proyecto constara de montar 2 servidores: Alumnos Profesores Y un cliente que se pueda conectar a ellos. Administrando en los servidores sus respectivos usuarios Y prestando en ellos los siguientes servicios: SSH: Para que los usuarios puedan acceder de forma segura al servidor. Cuentas de correo: Cada usuario tendrá la posibilidad de disponer de sus propias cuentas de correo. PHP: Para que los usuarios puedan alojar páginas dinámicas. MySQL: Espacio para bases de datos reservadas de cada cliente. Servicio ininterrumpido: Mantendremos este de tal manera que llevaremos a cabo: Copias de seguridad de los HDD. Funcionando dos discos como RAID por software level 1 Recuperar el sistema ante una caída del sistema eléctrico. Políticas de seguridad en los servidores: para que los usuarios no puedan acceder a otros sitios alojados en el servidor que no deba acceder. Manuales de usuario: orientados a los usuarios para que sepan utilizar los servicios que instalamos en su empresa.

 

barra fotos

L'IES Provençana té una llarga tradició d'utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació en el camp de l'aprenentatge, una mostra del qual és el nostre campus virtual.

El campus virtual i altres eines s'utilitzen intensivament com a eines de suport. Hi ha la possibilitat de cursar alguns crèdits en la modalitat semipresencial.

Logo Erasmus + Logo Cisco Academy Logo Bioinformatics Barcelona logo_escola_verda logo ISO